top of page

Merk in de kijker: Bayou Rum

Bijgewerkt op: 3 feb. 2022

Bayou Rum is een merk van Louisiana Spirits dat vandaag nog steeds een lijn van 100% pot still Rums maakt. Deze Engelse stijl, artisanale Rum is tevens één van de weinige Rums die beschikt over een 'terroir'. Al hun melasse is afkomstig van hetzelfde landgoed.Bayou heeft een productlijn die gaat van een basis 'White', over 'Spiced' tot een 'XO Mardi Gras' en zelfs enkele 'Single Barrels'. Al de Rums komen van koperen pot stills en de meeste worden gerijpt op gebruikte Bourbon vaten van 200 liter. Deze Rums worden gekenmerkt door een zoete, zachte en toegankelijke smaak. De gerijpte versies worden gekenmerkt door de aanwezigheid van hout in zowel de neus, de mond en de nasmaak.


Bij The Siren's Cove hebben we momenteel deze versies in ons aanbod:

Bayou White

Deze witte Rum is verassend smaakvol voor een ongerijpte Rum te zijn. Het vakmanschap van de blender komt volledig tot uiting in deze versie.

Fles: Bayou wordt steeds geleverd in een unieke fles die mooi staat in elke barkast. Van de vorm van Louisiana juist onder de hals, tot de kunstige inscripties in de zijkanten: deze flessen zijn echte eye-catchers. Neus: karamel, banaan, en vanille. Wie deze Rum blind zou ruiken zou bijna geloven dat hij jaren gerijpt heeft op een vat. Het ontbreken van hout in de neus is het enige wat zou kunnen verraden dat deze Rum niet gerijpt is.

Mond: in de mond wordt de zoete melasse geaccentueerd, waardoor de smaak van karamel dan weer plaats maakt voor een zoete, fruitige en zachte smaak. Ook in de nasmaak blijft de Rum aangenaam en smaakvol. Er is op geen enkel moment een overheersing van alcohol of een verlies van smaak. Dit is één van de weinige witte Rums die zich perfect leent tot een avondje 'sippen'.

Glas: laat je lege glas zeker staan. Je zal een aangename zoete geur ervaren wanner de resten verdampt zijn.

Bayou Reserve

Bayou Reserve is de kort gerijpte versie van Bayou Rum. Deze Rum wordt volgens het 'Solera' systeem gerijpt op ex-bourbon vaten waardoor hij, naast een mooie kleur, ook een grotere complexiteit krijgt.

Fles: Ook deze versie zit in een prachtige fles, maar deze keer is de fles donker van kleur. Op het etiket kan je ook de batch- en flesnummer terugvinden, samen met de handtekening van de blender.

Neus: Net als bij de White krijg je allerlei zoete geuren, maar deze keer is er ook een lichte geur van hout aanwezig.

Mond: in de mond merk je onmiddellijk dat deze Rum op ex-bourbon vaten gerijpt is. De noten van hout, vanille en zelfs een tikkeltje mais komen zich aanbieden en geven deze interpretatie een veel complexer karakter. De nasmaak is vol en laat je nog lang nagenieten.

Glas: je lege glas zal een zoete geur opleveren, maar ook hier zullen de esters uit het hout blijven hangen.

Voor zijn prijsklasse is dit een Rum van een hele hoge kwaliteit die zijn artisanale karakter perfect uitspeelt.Wil je graag één van deze Rums eens proeven? Dat kan! Elke fles in ons aanbod kan geproefd worden zodat je steeds zeker bent van je aankoop.

Bayou kan ook geproefd worden tijdens onze degustaties 'History in a Bottle' en 'Rule Britannia'. Je kan deze boeken via onze website.


ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page